Inštitut 1. maj se udeležuje 5. jesenske akademije Fundacije za evropske progresivne študije – »Beyond 2024«

Med 17. in 20. septembrom 2023 se je del ekipe Inštituta 1. maj v Bruslju udeležil letne jesenske akademije v organizaciji Fundacije za evropske progresivne študije, katere cilj je preko participativne oblike deliti politično najbolj relevantne vsebine in najnovejše izsledke raziskav, ki med udeleženci spodbujajo razmišljanje o aktualnih družbenih problemih.

Program dogodka vključuje številne formate, od katerih je vsak – od predavanj, prek debat, delavnic, institucionalnih obiskov, mentorskih programov, mojstrskih tečajev – izpopolnjen, da udeležencem omogoči čim bolj učinkovit prenos znanja.

Tema letošnje akademije je “Beyond 2024”, s katero želijo organizatorji dati poudarek na prihodnost, pogled na vključujočo družbo in družbeni napredek, na varovanje in spodbujanje demokracije ter na izgradnjo trajnostnega in večstranskega svetovnega reda.

Udeleženci smo tako lahko prisluhnili številnim odličnim govornikom, vidnim predstavnikom socialdemokracije v Evropskem parlamentu kot pomembnim odločevalcem v nacionalnih državah in EU. Med slednjimi so bili evropski poslanec in podpredsednik evropskega parlamenta Marc Angel, evropska poslanka Laura Ballarín, predsednik evropskega ekonomsko-socialnega odbora Oliver Röpke, izredna profesorica za politologijo z Inštituta za evropske študije v Bruslju in raziskovalka EU študij na CEVIPOL (Center for the Study of Politics) Amandine Crespy, evropska poslanka Lina Gálvez, poslanec grškega parlamenta Panagiotis Doudonis ter mnogi drugi.

📸 Fotografije: FEPS Europe