»Kdo so mladi in kako jih vključiti v procese odločanja?«

V soboto, 14. oktobra 2023, je v Novi Gorici potekalo izobraževanje v sklopu lokalnega aktivatorja, izobraževalnega programa Inštituta 1. maj, kjer preko usposabljanj udeleženci nadgradijo svoje sposobnosti, znanja ter izkušnje s pomočjo mentorjev in strokovnjakov.

Lokalni aktivator kot vedno pripravljamo v sodelovanju s partnersko fundacijo Friederich Ebert.

Tokrat je na lokalnem aktivatorju udeležencem predaval tudi direktor Inštituta 1. maj, Jan Škoberne, ki se je dotaknil področja mladih, njihovih izzivov, življenjskega sloga, navad, in drugih karakteristik, in to primerjal z navadami mladih pred 10. leti. Spregovoril je tudi o načinih kako mlade vključiti v same procese odločanja in razumeti njihov način, tako razmišljanja kot delovanja.

V drugem delu programa pa so se imeli udeleženci možnost seznaniti in učiti o pristopih javnega nastopanja, najprimernejših načinih komuniciranja preko spletnih medijev, kar je v današnjem svetu še posebno želena veščina. Prav tako so se seznanili tudi s tem, kako skrbeti za odnose z novinarji.

Verjamemo, da so udeleženci z lokalnega aktivatorja odšli ponovni novih znanj, sami pa že pripravljamo nove termine lokalnega aktivatorja v jesenskem in zimskem obdobju.