Je Evropska Unija pred razpadom?

Maribor, 22. december 2023 – V petek, 22. decembra 2023, bo potekala okrogla miza z naslovom “Razpad Evropske unije – Konflikti Evrope v konfliktih sveta.” Dogodek bo potekal med 17. in 19. uro v prostorih Grajske kavarne na Grajski ulici 2, Maribor.

Na okrogli mizi bomo gostili izkušene govorce, med njimi evropska poslanca Milana Brgleza in Matjaža Nemca, nekdanjega policista in aktivista Bartola Lampreta ter diplomata Milana Predana. Skupaj bodo razpravljali o aktualnih dogodkih v Evropski uniji ter njenem vplivu na globalne konflikte, z osredotočenostjo na ključna področja, kot so stanje v Ukrajini, Palestini, Izraelu, Siriji in notranja trenja po Brexitu.

Razpravo bo moderiral novinar in odgovorni urednik časnika Večer, Matija Stepišnik, ki bo vodil pogovor in omogočil gostom, da delijo svoje strokovno znanje ter razmišljanja.

Vabljeni ste, da se nam pridružite in prispevate k poglobljeni razpravi o vlogi Evrope v svetovnih konfliktih. Dogodek bo potekal v sproščenem vzdušju, kjer bo možnost za sodelovanje in postavljanje vprašanj.

Pridružite se nam na tej pomembni razpravi, kjer bomo skupaj raziskali različne perspektive in bolje razumeli kompleksne izzive, s katerimi se sooča Evropa v današnjem globalnem kontekstu.