»Ta negativizem, v katerega peljemo to državo, me zelo skrbi.«

Predsednica strokovnega sveta Inštituta 1. maj, dr. Anja Kopač, je bila gostja tokratnega podkasta Popkast, ki ga pripravlja portal 24ur.com. Z nekdanjim političnim sopotnikom, dr. Vinkom Gorenakom, sta se dotaknila in analizirala aktualne družbeno-politične procese. Podkast je vodil novinar Anže Božič.

V začetku pogovora so se sogovorniki dotaknili zadnje javnomnenjske ankete Inštituta Mediana in med drugim iskali vzroke za visok padec predsednika vlade. Dr. Kopač je nato nadaljevala, da njo skrbi predvsem raven komunikacije in negativizma, ki se širi v družbi, za kar je neposredno odgovorna tudi politika, saj se način komunikacije iz parlamenta širi tudi na ulice. Sogovorniki se niso izognili niti približajočim se evropskim volitvam, ki bodo potekala med 6. in 9. junijem letos.

V nadaljevanju so govorili tudi o fenomenu starajoče se družbe, to je področju, na katerem je zelo aktiven tudi sam Inštitut 1. maj. Dotaknili so se še področij feminizma, migracij, političnih izključevanj, predsodkov, populizma in sodnih procesih.

Celoten pogovor si lahko ogledate s klikom TUKAJ.

Foto 📸: Damjan Žibert